Autobanden

Zowel nieuw als gebruikte autobanden

Autobanden in Den Haag

Wat is het belang van een goede band voor uw auto?
De wegligging en de remweg van uw auto worden voor een heel groot deel bepaald door uw bandenkeuze, inderdaad ook met een goedkope band kan je rijden, maar als het kouder en natter word dan komen de nadelen van een goedkopere band al snel tot uiting. Uw remweg is langer en de grip in de bocht is aanmerkelijk lager waardoor de auto al snel naar een ‘slipsituatie’ kan neigen.

Services-BalancerenEn ook de kilometer prestatie van een goedkopere band is vaak veel lager ten opzichte van de Topmerken.

De banden die u onder uw auto gemonteerd zijn zorgen voor uw veiligheid en uw comfort.
De moderne auto’s zijn worden steeds veiliger door het gebruik van vele veiligheid verhogende technieken zoals ABS en ESP, maar deze technieken zullen een groot deel van hun waarde verliezen als u geen goede banden met een voldoende profieldiepte (minimaal 2.5 mm)onder uw auto heeft.

Wanneer zijn uw autobanden aan vervanging toe?

Onvoldoende profieldiepte
Voor de APK is minimaal 1,6mm profiel vereist, wij adviseren echter bij 2,5mm te vervangen vanwege de veiligheid (remweg en aquaplanning).

Beschadiging van de band
Een lekke band is nog niet gelijk afgeschreven, in de meeste gevallen kunnen wij de band professioneel voor u repareren.

Uitdroging van de band
Een band verouderd onder invloed van lucht, zon en temperatuur. Hierdoor kunnen droogtescheurtjes in de band ontstaan. Rijden met een verouderde / uitgedroogde band brengt een verhoogd risico op een klapband met zich mee.

Bij Garage Schouman heeft u ruime keus uit verschillende merken en types autobanden.

Uw wielen worden vakkundig gebalanceerd. Dit voorkomt trillingen in het stuur bij hogere snelheden, welke worden veroorzaakt door onbalans in de wielen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave of om een afspraak te maken. Geef daarbij zo mogelijk uw huidige bandenmaat door.