APK Keuring

Zonder afspraak APK keuring in Den Haag

APK Keuring in Den Haag

Wilt u een afspraak inplannen voor een APK Keuring in Den Haag voor uw auto?
U kunt zowel zonder als met afspraak bij ons terecht. Maak hier direct online een afspraak voor de APK keuring van uw auto!

Over de APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Drie jaar nadat uw auto voor het eerst op de weg is toegelaten is deze keuringsplichtig. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK in Den Haag is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen.

Wanneer vervalt de APK Keuring van uw auto? Klik hier om de APK Vervaldatum van uw auto te controleren… (de website van de RDW start in een nieuw scherm)

Is de APK Vervaldatum van uw auto in zicht? Klik hier om direct online een apk afspraak te maken.

Auto Onderhoud

Zowel klein als grote onderhoud voor uw auto

Auto onderhoud in Den Haag

U wilt toch ook op uw auto kunnen vertrouwen? Een goed onderhouden auto is betrouwbaarder en bovendien draagt frequent onderhoud “grote beurt en kleine beurt in Den Haag” bij aan uw veiligheid en die van anderen! Het type onderhoud is afhankelijk van uw automerk- en type, de kilometerstand, het bouwjaar en onderhoudsverleden. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u vinden wanneer deze aan welke onderhoudsbeurt toe is.

TIP! Wij adviseren u om zelf regelmatig het oliepeil, de koelvloeistof en bandenspanning van uw auto te controleren.

Is uw auto toe aan een grote of kleine beurt?  maak direct online een afspraak!

 

DE KLEINE ONDERHOUDSBEURT IN DEN HAAG

Bij een kleine beurt in Den Haag staan zaken als vloeistoffenpeil, remmen, verlichting en de banden op de checklist. De exacte inhoud van de beurt is van meerdere factoren afhankelijk.

DE GROTE ONDERHOUDSBEURT IN DEN HAAG

Bij een grote beurt in Den Haag wordt eigenlijk uw hele auto grondig nagekeken. Denk hierbij aan olie- en luchtfilters, de airconditioning, remblokken, dynamo, schokbrekers, uitlaat etc. De exacte inhoud van de grote beurt is van meerdere factoren afhankelijk.

Autodiagnose – Uitlezen

Vinden en oplossen van storingen

Auto uitlezen in Den Haag

Auto uitlezen in Den Haag. Uw auto geeft een storing aan, er brand een lampje? Foutcodes van ABS, Airbag, Service of Motorlampje. Wij zijn de specialist in autodiagnose in Den Haag. Bel direct!

Elektronica is in de loop der jaren een steeds belangrijker onderdeel van de auto geworden. Boordcomputers, inspuitsystemen en vele honderden elektrische componenten maken de moderne auto tot een complex geheel.

Door al deze systemen zijn de moderne auto’s sneller, comfortabeler, slimmer en zuiniger geworden. Het nadeel is dat al deze elektronische snufjes de moderne auto veel storing gevoeliger hebben gemaakt.

Garage Schouman heeft zich gespecialiseerd in het uitlezen en oplossen van deze auto storingen in Den Haag. Met behulp van gerichte diagnose, uitgebreide elektrische schema’s en gegevens over meetwaarden zijn wij in staat storingen op te lossen waarvoor anderen u naar een merk dealer zouden verwijzen!

Maak nu een afspraak »

Testapparatuur:

kts-bosch-auto-uitlezen-den-haag  Delphi-auto-uitlezen-den-haag   snap-on-auto-uitlezen-den-haag

 

Autobanden

Zowel nieuw als gebruikte autobanden

Autobanden in Den Haag

Wat is het belang van een goede band voor uw auto?
De wegligging en de remweg van uw auto worden voor een heel groot deel bepaald door uw bandenkeuze, inderdaad ook met een goedkope band kan je rijden, maar als het kouder en natter word dan komen de nadelen van een goedkopere band al snel tot uiting. Uw remweg is langer en de grip in de bocht is aanmerkelijk lager waardoor de auto al snel naar een ‘slipsituatie’ kan neigen.

Services-BalancerenEn ook de kilometer prestatie van een goedkopere band is vaak veel lager ten opzichte van de Topmerken.

De banden die u onder uw auto gemonteerd zijn zorgen voor uw veiligheid en uw comfort.
De moderne auto’s zijn worden steeds veiliger door het gebruik van vele veiligheid verhogende technieken zoals ABS en ESP, maar deze technieken zullen een groot deel van hun waarde verliezen als u geen goede banden met een voldoende profieldiepte (minimaal 2.5 mm)onder uw auto heeft.

Wanneer zijn uw autobanden aan vervanging toe?

Onvoldoende profieldiepte
Voor de APK is minimaal 1,6mm profiel vereist, wij adviseren echter bij 2,5mm te vervangen vanwege de veiligheid (remweg en aquaplanning).

Beschadiging van de band
Een lekke band is nog niet gelijk afgeschreven, in de meeste gevallen kunnen wij de band professioneel voor u repareren.

Uitdroging van de band
Een band verouderd onder invloed van lucht, zon en temperatuur. Hierdoor kunnen droogtescheurtjes in de band ontstaan. Rijden met een verouderde / uitgedroogde band brengt een verhoogd risico op een klapband met zich mee.

Bij Garage Schouman heeft u ruime keus uit verschillende merken en types autobanden.

Uw wielen worden vakkundig gebalanceerd. Dit voorkomt trillingen in het stuur bij hogere snelheden, welke worden veroorzaakt door onbalans in de wielen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave of om een afspraak te maken. Geef daarbij zo mogelijk uw huidige bandenmaat door.